PDA

توجه ! اين صفحه به صورت آرشیو شده میباشد و در اين حالت به جهت مرور سریع مطالب , شما قادر به مشاهده تصاوير نیستید . برای مشاهده کامل متون و تصاوير , بر روی لينک مقابل کليک فرمایید : جایگاه علی در معراج رسول اکرم

hamid_hakan
01-11-2006, 15:42
جایگاه علی در معراج رسول اکرم
رسول الله (ص) می فرمایند :در شب معراج در استان حجاب و جلال بودم که خطاب شد ای احمد :(ای حبیب ما علی دوست ما و بهترین مخلوق ما پس از تو می باشد او را برای تو انتخاب و اختیار نمودیم و او را وصی وزیر و جانشین و یار و مدد کار تو قرار دادیم و ما او را یاور تو و حافظ از اعداءو دشمنان تو قرار دادیم.)
ای احمد به عزت خودم سوگند که هر جباری با علی به دشمنی برخیزد او را هلاک سازیم و هرکه با علی به خصومت جنگ کند اورا مغلوب سازیم .
ای احمد دلهای همه خلایق را نصبت به عمت تو مهربان تر دیدم و او را ناصح تر لذا او را برای رهبری ملت تو برگزیدم تا با مهربانی مردم را به سوی حق و حقیقت رهبری و دعوت کند .
ای احمد در میان خلایق هیچ کس مطیع تر از علی نصبت به تو نیست لذا او را برادر تو قرار دادم او را وصی و جانشین خود قرار ده .
امر شد ای احمد دختر خود فاطمه را به علی تزویج کن و بدان که من دو پسر از او به تو می دهم دو فرزندی پاک و پاکیزه و معصوم از خطا و مصون از لغزش و پاک از هرچه نا لایق باشد انها با نقابت و نجابت و تقوی و طهارت باشند .
فرمود:به علو و کبریایی خود سوگند یاد نموده ام و اراده جزم کرده ام هر که دوستی کند با علی و زن و فرزندان و اولاد او عزت به او دهم و پایه ارج و مقام انها را تا عرش بلند نمیام و بهشت را به انان پاداش دهم و وسط بهشت را مسکن ایشان سازم احدی با انها دشمنی نکند مگر ان که دوستی خود را از دل انها سلب کنم و از قرب دور سازم و عذاب و لعن من بر کسی که با انها به دشمنی برخیزد .
ای احمد علی سنگ محک خلایق است تمام مردم را به دوستی او امتحان می کنم هر که اطاعت علی را سر بپیچد عذاب و لعنت من به او رسد .
ای احمد به عزت و جلال خودم سوگند اگر تو نبودی من ادم را نمی افریدم و اگر علی نبود بهشت را به وجود نمی اوردم زیرا جزا و پاداش مردم را به ثواب به قدر محبت به علی و اولاد او می دهم و عقاب خلق را به میزان دشمنی انها با علی و اولاد او انتقام میکشم از دشمنان خود به شمشیر علی در دنیا انتقام میکشم و در اخر به عذاب جهنم .
پیغمبر اکرم (ص) فرمود :چون برگشتم و حجب و استار غیب را گذراندم در هر در هر پرده و حجابی که می گذشتم می شنیدم میگویند :یا محمد قدم علیا یا محمد اوص الی علی -یا محمد احب واخ علیا -یا محمد علیا یا محمد احب من احب علیا
(ای محمد مقدم بر دیگر اصحاب بدار -ای محمد علی را جانشین خود قرار ده ای محمد در باره علی به امت توصیه کن او را اطاعت کنند .یا محمد علی را برادر خود به عقد اخوت در اور یا محمد علی را دوست بدار و هر که علی را دوست
می دارد او را دوست بدار. )
کلینی از امام صادق (ع) روایت میکند که پیغمبر اکرم (ص) فرمود در اسمان دوم محملی از نور دیدم که حلقات انوار گوناگون و رنگارنگ ان را در میان گرفته و ملائکه پیرامون ان بودند مرا تحیت و سلام و درود گفتند و فوجی از فرشتگان امدند گفتند (ای محمد برادرت چطور است چون برگشتی سلام مار را به او برسان گفتم ایا برادرم را می شناسید ؟
گفتند :چگونه نمی شناسیم و حال ان که پروردگار ما از عهد و پیمان نبوت تو وولایت برادرت علی را گرفته است و میثاق شیعیان برادرت را تا به روز قیامت و ما هر شبانه روز پنج بار با شیعیان برادرت علی مصافحه می کنیم و برا انها درود و تحیت می فرستیم .
فرمود در اسمان سوم گروه فرشتگان مرا به نام برادرم علی را به ولایت تهنیت گفتند . گفتم مگر شما علی را می شناسید ؟
گفتند :ما هر سال در بیت المعمر حج می گذاریم بر روی ورق سفیدی که در بیت الممهمورکشیده شده نوشته :الله محمد علی فاطمه حسن حسین و نام بقیه ائمه (ع) و شعیعیان تو به روز قیامت ثبت است پیغمبر (ص) فرمود :چون با اسمان چهارم رسیدم ملائکه ان اسمان گفتند برادرت علی چون است گفتم مگر او را می شناسید گفتند او را و شیعیانش را می شناسیم علی و شیعیان او نوری در عرش الهی هستند که پیرامون عرش تسبیح و تقدیس می نمایند و دربیت المعمور بر ورقی از نور نام تو و علی و فاطمه و حسن و جسین و ائمه طاهرین و شیعیان انها تا روز قیامت نقش بسته و عهدی از ما به محبت انها گرفته شده که هر روز جمعه این دفتر بر ما می خوانند .
پیغمبر اکرم (ص) فرمود چون مرا به اسمان هفتم بردند در هیچ یک از طبقات اسمان ها نرسیدم مگر ان که از احوال پسر عمم علی می پرسیدند و میگفتند :یا محمد اذا رجعت الی ادنیا فاقرا علیا و شیعه منا السلام (ای محمد هنگامی که به دنیا بر گشتی از طرف ما به علی و شیعیانش سلام برسان )
امام صادق (ع)به عمش که از صحابه او بود فرمود :پیغمبر خدا (ص)در مرا جعت از معراج می فرمایند :چون مرا به اسمان پنجم بردند نظرم بر چهره ای نورانی افتاد که شبیه به صورت برادرم علی بود از جبرئیل پرسیدم این کیست ؟
گفت یا رسول الله این صورت علی است که چون ملائکه شایق به زیارت علی بودند از پروردگار متعال خواستند چشم انها را به جمال پر فیض علی در اسمان پنجم در هر صبح و شام منور سازد خداوند فرشته ای به صورت علی در اسمان پنجم قرار داد تا ملائکه به زیارت او متمتع و محظوظ گردند .
امام صادق (ع) اضافه می کند که ان صورت مشعشع بود تا وقتی که علی را کشتند ان فرشته به صورت فرق شکافته در امد و همه فرشتگان به زیارت او می ایند و کشنده او را تا قیامت لعنت می نمایند و چون فرزند او امام حسین را شهید نمو دند فرشته ای به صورت حسین شهید در جنب صورت پدرش قرار داده شد که مزار فرشتگان ملائ اعلی می باشد فرمود اسمان پنجم مرکز زیارت کروبیان ملائ اعلی می باشد که از عرش و کرسی و زیر می ایند و برای زیارت ان دو شهید و فرشتگان اسمان های اول تا چهارم به بالا می روند تا زیارت کنند دو سالار شهیدان را و لعنت بر کشندگان انها نمایند .
علی (ع)ایه کبرای خداست
حضرت علی ابن موسی الرضا از جدش پیغمبر خدا (ص) نقل می فرمایند :
شبی که مرا به معراج خطاب شد یا محمد تو بنده و رسول من و من پروردگار تو هستم مرا عبادت کن و به من توکل و اعتماد داشته باش تو نور من و فرستاده من در درمان خلق من هستی پیغمبرجز نور و صدای نمی شنید (ادن )) نزدیک تر بیا خدا به زبان علی که مشتق از نام عالی بود با رسولش سخن می گفت .
رسول الله (ص) چون چون صد ا را به لهجه علی (ع) شنید عرض کرد خدایا تو با من حرف میزنی یا علی ؟
خدا فرمود :یافتم قلب تو را مملو از محبت علی به لغت علی با تو سخن گفتیم .ان وقت خدا فرمود میل داری همیجا علی را ببینی عرض کردم علی در زمین است فرمود نظر کن به بالا نظر کردم در ملائ اعلی صورت نوریه ابن عمم علی ابن ابیطالب را دیدم.
یعنی بزرگترین ایه را که همان مقام نورانیت علی (ع) است نشانش دادند و شهیددستغیب می گویند :موقع مرگ هر کس به اندازه معرفتش علی را بیند و مومن اگر هیچ خوشی نداشته باشد همان دیدن علی در موقع مرگ بر ای او بس است .
پیغمبر (ص) فرمود :خداوند در ان شب به من پنج چیز اعطا کرد و به علی پنج چیز عنایت فرمود بر من کلمات جامعه داد که علم لوح محفوظ است .مرا پیغمبر خود گردانید کوثر بخشید و حی فرمود و به معراج برد و به علی علوم جامعه داد که علی لوح محو و اثبات است و صی من گردانید و سلسبیل به او عطا کرد الهام
بخشید و درهای اسمان را به سوی او گشود به طوری که شب معراج هر کجا رفتم علی انجا می دیدم و با وی سخن میگفتم پیغمبر (ص) فرمود به هیچ فرشته مرسل و نبی مکرم نرسیدم مگر ان که احوال علی را می پرسیدند و به هیچ نقطه ای نرسیدم مگر ان که علی را انجا می دیدم .خداوند فرمود :تو را از نور خود و علی را از نور تو افریدم و در ساق عرش نگریستم اسامی او صیای خود را دیدم اولشان علی و اخرشان مهدی است .
شیخ صدوق از حضرت امام حسین (ع) روایت می کند که فرمود از جدم رسول خدا (ص) شنیدم فرمود در شب معراج ملکی دیدم که دو دستش شمشیری از نور بود شبیه به پسر عمم علی انچنان که در غزوات با شمشیر ذو الفقار بود و هر کس مشتاق لقای علی می شد بدان ملک می نگریست .گفتم پروردگارا این برادر و پسر عمم علی ابن ابی طالب است ؟خطاب شد این ملکی است به صورت تمثال علی ابن ابیطالب افریده ام که در عرش مرا عبادت می کند و ثواب حسنات و عبادت و تسبیح و تقدیس او تا روز قیامت برای علی بن ابیطالب است .
ابن عباس روایت کرده که پیغمبر (ص) فرمودد:چون از مقام قرب برگشتم و به زیر عرش رسیدم علی ابن ابیطالب را انجا دیدم گفتم یا علی مگر تو پیش از من بدین جا امده ای ؟
جبرئیل گفت : یا محمد با کسی سخن می گویی؟گفتم با علی گفت:این علی نیست بلکه ملکی است به صورت و تمثال علی خلق فرمود تا مقربان درگاه ربوبی هر گاه شایق زیارت علی و لقئ جمال او می گردند این ملک را زیارت نمایند و این تمثال از کرامت علی است .
شیخ طوسی از حضرت صادق (ع) روایت می کند که رسول خدا به علی مرتضی فرمود :یا علی خدای تعالی تو را در هفت مو ضع با من حاظر گردانید .انگاه می گوید :در بار دوم که مرا به عرش بردند جبرئیل گفت یا محمد علی کجاست ؟
گفتم در روی زمین گفت از خدا بخواه تا با تو همراه باشد دعا کردم تمثال علی را نزد خود دیدم و پرده های هفت اسمان برداشته شد من ملکوت اسمان ها را مشاهده نمودم و تو یا علی همراه من بودی انچه من دیدم تو نیز
دیده ای .
جابر جعفی از امام محمد باقر (ع)نقل نموده که فرمود رسول خدا اسامی معصومین را در ساق عرش به نور جلی مشاهده کرد و تنصیص فرمود قبل از که انها بدنیا امده باشند فرمود به من وحی شد به جانب راست عرش بنگر چون نگریستم صورت علی و حسن و حسین و علی بن حسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی الرضا و محمد تقی و علی النقی و حسن عسگری و مهدی ((علیه السلام ))را دیدم که در دریاهای نور نماز می گزارند خطاب شد اینها حجتهای من روی زمین و دوستان من هستند و اخرین انها منتقم دشمنان ما خواهد بود .